Osaka

Osaka is de hoofdstad van West-Japan en na Tokio de grootste metropool van Japan. Het is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Japan en trekt bezoekers van over de hele wereld. Samen met Tokio en Kyoto is Osaka een van de drie steden die elke bezoeker van Japan moet bezoeken in Japan.

Er zijn talloze toeristische attracties in Osaka, waaronder heerlijk lokaal eten, trendy winkelstraten, bruisende wijken verlicht door neonlichten, moderne wolkenkrabbers, ‘s werelds grootste pretpark en meer. De unieke cultuur en vriendelijke lokale bevolking zijn ook twee aantrekkelijke punten die als geen ander een onderscheidend karakter aan de stad toevoegen. In dit artikel vind je de beste bezienswaardigheden van Osaka

1.    Universal Studios Japan

Universal Studios Japan (USJ) is het meest bezochte themapark in Japan, samen met Tokyo Disney Resort (Tokyo Disneyland en DisneySea). USJ biedt tal van leuke en spannende attracties met thema’s van populaire films en personages zoals Spiderman, Jurassic Park, JAWS, Harry Potter en Minions. Het park is verdeeld in 9 verschillende zones: Hollywood, New York, San Francisco, Jurassic Park, Waterworld, Amity Village, Universal Wonderland, Minion Park en The Wizarding World of Harry Potter. Seizoensgebonden evenementen en tijdelijke attracties zijn ook het hele jaar door beschikbaar in het park, zoals Halloween en Kerstmis.

2.    Dotonbori

Dotonbori is de meest toeristische wijk van Osaka in het Minami-gebied. De energieke en levendige wijk is beroemd om billboards en winkeldisplays met neonlichten zoals Glico Running Man en de bewegende gigantische krab. Dotonbori is een populair gebied om uit eten te gaan, aangezien er zich tal van restaurants in de omgeving bevinden. Als uitgaanscentrum in Osaka biedt de wijk een groot aantal plekken voor sightseeing, winkelen, eten en attracties waar je je nooit zult vervelen!

3.    Kasteel Osaka

Osaka Castle is een symbool van Osaka en een van de grootste kastelen in Japan. Osaka Castle is een belangrijk historisch monument dat de grote geschiedenis van de Azuchi-Momoyama-periode in de zestiende eeuw vertegenwoordigt. Het kasteel werd in 1583 gebouwd in opdracht van Hideyoshi Toyotomi, een van de beroemdste verenigende krijgsheren uit de Japanse geschiedenis. Het kasteel bevindt zich in het Osaka Castle Park en is een populaire plek om te bezoeken, vooral tijdens het kersenbloesemseizoen.

4.    Reuzenrad van Tempozan

Het reuzenrad van Tempozan is een van de grootste reuzenrad in Japan. Het bevindt zich in Tempozan Harbor Village, naast het Kaiyukan Aquarium. Als het zicht goed is, kun je genieten van het uitzicht op Osaka City en omgeving, inclusief Mt Ikoma, Akashi Kaikyo Bridge, Kansai Airport en Rokko Mountain. Het reuzenrad is ook populair om ‘s nachts te bezoeken, omdat het in het donker wordt verlicht door kleurrijke LED-lampjes.

5.    Shinsekai

Shinsekai is een van de meest unieke en aantrekkelijke wijken in Osaka waar je de echte sfeer van het oude Osaka kunt voelen. Het is een oude binnenstad en de nostalgische, naoorlogse sfeer is er sterk aanwezig. De straten van Shinsekai zijn gevuld met kleurrijke en retro winkeldisplays, waardoor de wijk een van de meest populaire fotoplekken in Osaka is. Het symbool van Shinsekai, de Tsutenkaku-toren, werd in 1912 gebouwd en lijkt op de Eiffeltoren in Parijs, en het is een geweldige plek om vanaf het observatiedek te genieten van het uitzicht op deze charmante wijken en de stad Osaka.

6.    Umeda Sky Building

Umeda Sky Building is een hoog gebouw met een spectaculair observatiedek in de wijk Kita in Osaka, nabij de stations Osaka en Umeda. Het is een van de meest geprezen architecturen ter wereld vanwege zijn unieke vorm en structuur. Het observatorium genaamd “Kuchu Teien” (betekent The Floating Garden) is 173 m hoog en 360 ° panoramisch uitzicht over de stad kan worden genoten op een openluchtdek. U kunt genieten van het spectaculaire nachtzicht van Osaka.

7.    Shitennoji-tempel

De Shitennoji-tempel is een van de oudste tempels die tegenwoordig in Japan bestaan. Er wordt gezegd dat de tempel in 593 werd gesticht door Prins Shotoku als de eerste boeddhistische tempel in het land, hoewel de tempelgebouwen door de eeuwen heen zijn herbouwd. De Shitennoji-tempel bezit een prachtige Japanse tuin “Gokuraku-jodo-tuin”, en het is ook de thuisbasis van een groot aantal nationale schatten en belangrijke culturele eigendommen.

8.    Mozu-graven

Mozu Tombs zijn een groep oude graven in Sakai City, Osaka. De site is in 2019 aangewezen als UNESCO-werelderfgoed. De graven die grote terpen van aarde zijn, werden gebouwd tussen de 3e en de 6e eeuw, en er waren er vroeger meer dan 100, maar slechts minder dan de helft blijven vandaag.

9.    Hoshida Park

Hoshida Park is een groot park in Katano City, in het bospark (Osaka Fumin no Mori). Het is een van de meest populaire wandelplekken en uitkijkpunten voor herfstbladeren in de prefectuur Osaka. Het park staat bekend om een ​​enorme houten hangbrug genaamd “Hoshi no Buranko”. De 280 m lange brug is gebouwd op 50 m boven de grond en omgeven door rijke natuur.

10. Osaka Expo Park

Osaka Expo Park is een groot park op ongeveer 20 km afstand van het centrale deel van Osaka. Het park werd oorspronkelijk gesticht als de locatie van Osaka Expo ’70, en is nu een populaire bezienswaardigheid. Het is vooral bekend vanwege de symbolische ‘de Toren van de Zon’, gemaakt door de beroemde Japanse kunstenaar Taro Okamoto.

Osaka Expo Park is vooral populair tijdens het bekijken van kersenbloesems en herfstbladeren, en bezoekers kunnen een aangename tijd doorbrengen in de rijke natuur, weg van de bruisende stad.

 

Kaart Japan

Klik op de kaart voor een grotere weergave