Tokyo

Tokyo is een van de meest dynamische steden ter wereld. Het heeft een rijke geschiedenis, een prachtige cultuur en is de thuisbasis van veel innovatieve bedrijven. Daarnaast biedt de stad ook veel vertier met zijn uitgebreide winkelcentra, musea, tempels, restaurants en parken.

Tokyo heeft ook één van ‘s werelds beste openbaar vervoersnetwerken, waarmee je naar bijna elke hoek van de stad kunt komen. Er zijn vele verschillende vervoersmogelijkheden, waaronder treinen, bussen, treintaxi’s, auto’s en fietsen.

Met meer dan 39 millioen bewoners is Tokyo de meest dichtbevolkte stad ter wereld. De stad staat bekend om haar gevarieerde kenmerken die haar zo geschikt maken voor toeristen, waaronder haar vermenging van moderniteit en traditie, prachtige natuur, restaurants met authentieke Japanse gerechten en de vele kleurrijke festivals.

De bewoners van Tokyo zijn gastvrij en to theeszins gastvrij tegen bezoekers, en zij zullen zeker een geweldige tijd geven aan de bezoekers tijdens hun verblijf in de stad. Als je naar Tokyo gaat, is het belangrijk om rekening te houden met de etiquette van de stad, zoals het respecteren van anderen en geen luidruchtig gedrag. Tokyo is een fascinerende stad die naast avontuur, entertainment en cultuur, ook veel historie te bieden heeft.

Tokyo

Bezienswaardigheden in Tokyo

De bezienswaardigheden in Tokyo bieden de perfecte mix van cultuur, historie en entertainment. Neem de tijd om de interessante mix van bezienswaardigheden van Tokyo te verkennen. Lake Ashi, Sky Tree Tower, Meiji Shrine, Tokyo Tower, Shibuya Crossing, Imperial Palace en Ueno Park zijn een aantal must-sees.

Shiokaze Park biedt verfrissende wandelingen langs de kust en bezoekers kunnen genieten van de prachtige bloemencollectie in Shinjuku Gyoen National Garden.

Neem een kijkje bij het National Museum of Emerging Science and Innovation of het te gekke Tokyo Disney Sea Park. Een bezoek aan een van de Hakone Onsen is de perfecte manier om de dag af te sluiten, terwijl de vele bars, clubs en restaurants een onvergetelijke avond bieden. Bezoek deze interessante bezienswaardigheden van Tokyo en geniet van de magie van de stad.

tokyo

Uitgaan in Tokyo

Tokyo is een van de meest fascinerende steden ter wereld om in te gaan en de stad heeft veel te bieden als het gaat om uitgaan.

Er zijn fantastische restaurants en bars waar je kunt genieten van allerlei verschillende gerechten, van traditionele Japanse gerechten en koken tot moderne gerechten uit de hele wereld. Er zijn veel clubs en bars waar je kunt dansen en socializen met andere toeristen en lokale bewoners.

Ook zijn er verschillende themaparken en attracties die op een avond een bezoek waard zijn. Als je gaat uitgaan in Tokyo, wil je ervoor zorgen dat je je kledingkast bijgewerkt hebt naar de meest recente trends en dat je een flexibele reisroute hebt die past bij je budget. Vergeet ook niet de vele deugden van Japanse cultuur en gastvrijheid te ervaren als je bent uitgaan in Tokyo.

tokyo

De beste tijd om Tokyo te gaan bezoeken

De beste tijd om Tokyo te bezoeken is meestal van maart tot en met mei of van september tot en met november. Deze seizoenen zijn het meest stabiel met betrekking tot temperaturen. Er zijn ook veel evenementen die doorgaan tijdens deze periodes waaronder de verschillende bloemen- en kersenbloesemfestivals.

Voor de winterliefhebber, is december tot maart een goed moment om naar Tokyo te gaan, omdat er tal van winterfestivals en ijzerschaatsen activiteiten plaatsvinden. Ook als je wilt genieten van de rustige lenteavonden in de stad, tussen april en mei is de perfecte tijd om naar Tokyo te gaan.

Kaart Japan

Klik op de kaart voor een grotere weergave