Steden

Steden in Japan

Steden in Japan

Het eilandenrijk Japan is een land van veel steden die heel verschillend zijn. Sommige steden hebben een oude cultuur en traditie, terwijl andere steden zijn getransformeerd tot de meest moderne metropolen met een levendige stadscultuur. Ondanks hun verschillende sferen en sfeer, bieden alle steden in Japan enkele geweldige attracties, zoals bezienswaardigheden, tempels, tuinen, musea, markten en meer. Hier zijn 10 van de meest opwindende steden in Japan die je het beste kunt bezoeken.

1. Tokyo – De hoofdstad van Japan is een bekende wereldmetropool en een van de meest populaire reisbestemmingen. Bezoekers van Tokyo kunnen genieten van een schat aan bezienswaardigheden, waaronder de Shibuya kruispunt, de Sensoji tempel, het Tokyo Skytree en het Nationale Museum van Kaisersloot.

2. Kyoto – De voormalige hoofdstad van Japan, Kyoto biedt een rijke cultuur, boeiende geschiedenis en vele culturele bezienswaardigheden. Er zijn meer dan 1.600 tempels, paleizen en tuinen te bezoeken, waaronder de Fushimi Inari Shine, de Kiyomizu tempel, het Kinkakuji Golden Pavilion en de Imperial Palace.

3. Hiroshima – Deze stad is bekend om de boedistische monumenten Zojoji Temple, meer dan twee eeuwen oud, maar vooral als het enige stedelijke gebied dat doelwit was van een atoombom. Bezoekers van Hiroshima kunnen herinneringen bezoeken aan de vrede, zoals de Peace Memorial Park en het Hiroshima Peace Memorial Museum.

4. Osaka – Een andere belangrijke stad in Japan, Osaka is een populaire bestemming met attracties zoals het Osaka Castle, Dotombori Arcade, Tsutenkaku Tower en Universal Studios Japan.

5. Nara – Nara is een kleine stad, gelegen tussen Kyoto en Osaka, bekend om de historische bezienswaardigheden en de grootste populatie wilde herten in Japan. Bezoekers kunnen ook genieten van uitstekende tempels zoals de Todaiji Temple and the Kasuga Grand Shrine.

6. Yokohama – De tweede grootste stad van Japan, Yokohama is gelegen in de buurt van Tokyo en heeft een scala aan populaire attracties, waaronder het Chinatown, Minato Mirai 21 wijk, Cosmo World en het Sankeien Tuin.

7. Sapporo – Sapporo is de grootste stad op het noordelijke eiland van Japan, Hokkaido en bekend om de jaarlijkse sneeuwfestival dat in februari wordt gehouden.

8. Fukuoka – Fukuoka is de grootste stad op het zuidelijke eiland van Japan, Kyushu en bekend om de verscheidenheid aan historische bezienswaardigheden, zoals de Shofukuji tempel, Tochoji tempel en het Kushida Shrine.

9. Kanazawa – Kanazawa is een historische stad aan de westkust van Honshu en bekend om de tempels, tuinen en straten in het historische gebied van Higashiyama. Bezoekers kunnen ook genieten van de wereldberoemde Kenrokuen Tuin.

10. Nagasaki – Deze stad is bekend om zijn schoonheid, maar wordt ook herinnerd als de plaats waar de tweede atoombom werd gedropt. Bezoekers kunnen het Nagasaki

Kenrokuen is een beroemde tuin in Nagasaki, het meest noordelijk gelegen stad in Japan. Het is een prachtig Japans landschapsontwerp, die als één van de “Drie Grote Tuinen van Japan” wordt beschouwd. Het is een mix van verschillende stijlen, waaronder de Chinese, de Japanse en de Westerse. Het biedt een scala aan bloemen en bomen, inclusief Sakura en Katsura bomen, alsmede prachtige vijvers en fonteinen. Het is een heerlijke plek om te ontspannen met een vriend, familie of partner. De tuin is ook zeer toegankelijk, met een service waarmee bezoekers volledige informatie kunnen krijgen over de parken in de stad.

Japan biedt tal van prachtige steden waar u echt een onvergetelijke ervaring kunt meemaken. Hoewel veel steden rijk zijn aan historische monumenten en bezienswaardigheden, bieden veel ook fantastische parken en tuinen waar u tegen een heerlijke achtergrond kunt ontspannen. In Tokyo bijvoorbeeld, kunt u een bezoek brengen aan de Meiji Jingu-tuin, die een heerlijke plek is om te genieten van de bloemen, bomen en meren. In Osaka is er de Tuin van het Nationaal Stadsmuseum, een prachtige Japanse stijl tuin met watervallen, stenen bruggen en prachtige planten.

Andere steden zoals Kyoto zijn ook rijk aan tuinen met prachtige Japanse tuinarchitectuur en bloemen. De Anenomori-tuin in Fukuoka is een schitterende plek om samen te genieten en het ligt ook op korte afstand van de stad. Tokyo heeft ook de Ueno-tuin, die een vriendelijke en toegankelijke instelling biedt met een service waarmee bezoekers volledige informatie kunnen krijgen over de tuinen in de stad. Dit is een perfecte plek om samen met vrienden, familie of partner te genieten van rustige momenten.